Försäljning: 08-540 680 60
Verkstad: 08-540 651 61

Pressmeddelande

GT Bil byter namn till Team Autocar

Juni 2019 blev GT Bilinvest i Uppland AB, en del av koncernen SNI Holding AB med försäljning av SEAT och begagnade fordon. En modern bilanläggning med fantastiskt skyltläge mitt i det expansiva Arlandastad.

I koncernen finns sedan 2014 också bilbolaget Team Autocar i Österåker AB, en auktoriserad fullserviceanläggning för Nissan samt försäljning av begagnade fordon och service för övriga bilmärken via Autoexperten. År 2020 utökade Team Autocar sin verksamhet med ytterligare en serviceanläggning för Nissan och Autoexperten i Norrtälje, på Görla Industriområde, där koncernen kommer att fortsätta expandera inom fordonsbranchen.

”För att stärka upp varumärket Team Autocar och skapa tydlighet inom koncernen så byter vi nu namn från GT Bil till Team Autocar”, säger VD Nicklas Unnerstad.

Med namnbytet kommer nu varumärket Team Autocar att finnas på tre orter i norra Stockholm; Åkersberga, Norrtälje och nu också i Arlandastad. På anläggningen i Arlandastad har vi försäljning av det senaste nybilsmärket inom koncernen, de Geely-ägda LEVC (London Electric Vehicle Company), och även försäljning av begagnade fordon.

 ”För att öka takten och tillväxten söker vi nu också aktivt nya samarbetspartners och varumärken att representera inom hela koncernen”, avslutar Nicklas.

För mer information kontakta
Nicklas Unnerstad, VD 
nicklas@autocar.se  08-605 57 66


Team Autocar och GT Bil nu LEVC återförsäljare i Norden

Den globala biltillverkaren Geelys ikoniska varumärke LEVC (London Electric Vehicle Company), mer känt som London taxi, kommer till Norden. Team Autocar och GT Bil blir två av de första återförsäljarna i Sverige med representation i Stockholm. Säljstart december 2021.


”Team Autocar och GT Bil är väldigt glada och stolta över förtroendet att få vara bland de första återförsäljarna i Norden att representera LEVC i Sverige med handelsområdet Stockholm. LEVC ligger helt rätt i tiden med produkter och teknik perfekta för den svenska marknaden”, säger Nicklas Unnerstad, VD för både Team Autocar och GT Bil.

LEVC är ett varumärke med över hundra års erfarenhet, lämnar små klimatavtryck, innovativ teknik och ett starkt släktband till ett annat välkänt varumärke i Sverige.

”Man känner igen mycket från Volvo, märkena delar bl.a. plattform, infotainmentsystem, motorer och nycklar mm. Det ser vi som en ordentlig kvalitetsstämpel och trygghet. Med aluminiumkarosser och långa garantier är det här är inget lågprismärke utan snarare lyxmodeller i segmenten”, säger Nicklas.

LEVCs drivlina kallas för REEV (Range Extended Electric Vehicle). Bilen drivs alltid av en elmotor men har en mindre bensinmotor vars enda uppgift är att fungera som en generator. Bensinmotorn laddar bilens driftbatteri och bilen körs sedan alltid på el. Räckvidden är ungefär 10 mil på laddad el och ytterligare 40 mil på genererad el, dvs totalt 50 mils räckvidd.

”Bilarnas unika design och premiumkomfort ser vi som en stark konkurrensfördel på marknaden. LEVC blir ett perfekt varumärke och tillskott i vår koncern. Vi har lång erfarenhet av försäljning och service av el- och lätta transportbilar. Med hög kundnöjdhet och lojalitet är vi övertygade om att vi kan få varumärket att växa snabbt. Efterfrågan på elektrifierade och laddbara fordon utan räckviddsproblematik är stor”, fortsätter Nicklas.

De modeller som kommer att finnas tillgängliga från lansering är TX, TX Shuttle och VN5. Bilarnas vägtrafikskatt är endast 360 kr och kommer att bli berättigade till miljöbilsbonus.

”Försäljningen väntas starta snarast på Team Autocar i Österåker och GT Bil i Arlandastad, och vi kommer inom kort kunna se de första LEVC-bilarna rulla ut på gatorna i Stockholm”, avslutar Nicklas.

För mer information kontakta

Nicklas Unnerstad, VD Team Autocar i Österåker AB och GT Bilinvest i Uppland AB

nicklas@autocar.se  08-605 57 66

Nicklas Unnerstad

PRESSKONTAKT
VD/CEO
nicklas@autocar.se
08-605 57 66Auktoriserad återförsäljare för Nissan

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.


Ackrediterad verkstad för AutoexpertenSamarbetspartners: