Team Autocar förstärker samarbetet med Subaru Nordic AB

Team Autocar kan stolt meddela att de inom koncernen förstärker samarbetet med Subaru Nordic AB.

Team Autocar i Österåker AB utökar verksamheten i Norrtälje med auktorisation för Subaru i verkstan. I dag är man auktoriserade för Nissan och ingår också i verkstadskedjan Autoexperten. Systerbolaget Team Autocar i Arlandastad AB är sedan tidigare auktoriserad återförsäljare för Subaru med etablerad bilförsäljning i Arlandastad.

Det här är ett naturligt steg för Team Autocar att fortsätta framgångsresan tillsammans med Subaru och investerar därför i ytterligare företag och anläggningar.

”Jag ser stor potential i vårt utökade samarbete och vi har redan märkt av en tydlig efterfrågan på servicemarkandstjänster i Norrtälje. Norrtälje som handelsområde är som klippt och skuren för Subarus varumärke och idag finns det lokalt redan en betydande rullande vagnpark” säger Nicklas Unnerstad, VD för Team Autocar.

Utöver service, reparationer och garantiarbeten kommer man även sälja tillbehör och reservdelar.

Team Autocar har sedan tidigare ett nära samarbete med Roslagens Karosservice AB som idag utför plåt- och skadereparationer i Norrtälje. Karosservice AB har avtal och samarbetar med det flesta försäkringsbolag på marknaden och kan därför erbjuda förstklassiga arbeten med Subaru original-reservdelar.

”Vi är tacksamma över de utökade förtroendet vi fått från Subaru Nordic AB och vi värdesätter våra relationer högt” avslutar Nicklas.

Auktorisationen kommer att träda i kraft från och med 1 januari 2024 och kort där efter kommer de kunna utföra auktoriserade service, reparations och garantiarbeten med Subarus alla bilmodeller.

För mer information kontakta Team Autocar
Nicklas Unnerstad, VD Team Autocar nicklas@autocar.se  08-605 57 66


Team Autocar blir auktoriserad Subaruåterförsäljare

Team Autocar blir ny Subaru-återförsäljare i norra Stockholm med säljstart under februari 2023.

”Team Autocar är väldigt glada och stolta över förtroendet att få bli återförsäljare och representera Subaru. Vi vill tacka Subaru Nordic AB som importör av Subaru i Sverige för möjligheten och den stor potential de ser i vårt framtida samarbete. Som en personlig och stark generalagent som månar om sina återförsäljare och varumärke känner vi stor entusiasm och trygghet i denna investering”, säger Nicklas Unnerstad, VD för Team Autocar.

Team Autocar har också i samband med detta rekryterat Selahattin Ünsal som ansluter till teamet och tillträder rollen som märkesansvarig för Subaru. Selahattin kommer senast från Hedin Bil där han arbetat som företagschef i Norra Stockholm och även ansvarat för Subaru inom hela koncern.

 ”Subaru passar oss perfekt som komplement till övriga märken i koncernen. Ett varumärke med lång historia, god kvalité och hög kund lojalitet. Med fyrhjulsdrift som standard så vänder vi oss till en målgrupp som sätter säkerhet och framkomlighet högt upp på listan. Och att de dessutom har fri service i tre år gör bilägandet både enkelt och lite billigare”, fortsätter Nicklas”

Subaru tillverkas av Subaru Corporation som grundades 1953. Subaru är det japanska namnet på stjärnbilden Plejaderna, som i Japan står för pånyttfödelse och styrka. Den första bilen lanserades 1958 och hette Subaru 360. Idag är Subaru störst i världen på fyrhjulsdrivna bilar.

”Försäljningen väntas starta snarast på Team Autocar i Arlandastad där vi sedan tidigare säljer LEVC (London Electric Vehicle Company) och begagnade bilar”, avslutar Nicklas.

För mer information kontakta Team Autocar
Nicklas Unnerstad, VD Team Autocar nicklas@autocar.se  08-605 57 66
Selahattin Ünsal, Märkesansvarig Subaru selahattin@autocar.se  08-605 57 22


GT Bil byter namn till Team Autocar

Juni 2019 blev GT Bilinvest i Uppland AB, en del av koncernen SNI Holding AB med försäljning av SEAT och begagnade fordon. En modern bilanläggning med fantastiskt skyltläge mitt i det expansiva Arlandastad.

I koncernen finns sedan 2014 också bilbolaget Team Autocar i Österåker AB, en auktoriserad fullserviceanläggning för Nissan samt försäljning av begagnade fordon och service för övriga bilmärken via Autoexperten. År 2020 utökade Team Autocar sin verksamhet med ytterligare en serviceanläggning för Nissan och Autoexperten i Norrtälje, på Görla Industriområde, där koncernen kommer att fortsätta expandera inom fordonsbranchen.

”För att stärka upp varumärket Team Autocar och skapa tydlighet inom koncernen så byter vi nu namn från GT Bil till Team Autocar”, säger VD Nicklas Unnerstad.

Med namnbytet kommer nu varumärket Team Autocar att finnas på tre orter i norra Stockholm; Åkersberga, Norrtälje och nu också i Arlandastad. På anläggningen i Arlandastad har vi försäljning av det senaste nybilsmärket inom koncernen, de Geely-ägda LEVC (London Electric Vehicle Company), och även försäljning av begagnade fordon.

 ”För att öka takten och tillväxten söker vi nu också aktivt nya samarbetspartners och varumärken att representera inom hela koncernen”, avslutar Nicklas.

För mer information kontakta
Nicklas Unnerstad, VD 
nicklas@autocar.se  08-605 57 66


Team Autocar och GT Bil nu LEVC återförsäljare i Norden

Den globala biltillverkaren Geelys ikoniska varumärke LEVC (London Electric Vehicle Company), mer känt som London taxi, kommer till Norden. Team Autocar och GT Bil blir två av de första återförsäljarna i Sverige med representation i Stockholm. Säljstart december 2021.


”Team Autocar och GT Bil är väldigt glada och stolta över förtroendet att få vara bland de första återförsäljarna i Norden att representera LEVC i Sverige med handelsområdet Stockholm. LEVC ligger helt rätt i tiden med produkter och teknik perfekta för den svenska marknaden”, säger Nicklas Unnerstad, VD för både Team Autocar och GT Bil.

LEVC är ett varumärke med över hundra års erfarenhet, lämnar små klimatavtryck, innovativ teknik och ett starkt släktband till ett annat välkänt varumärke i Sverige.

”Man känner igen mycket från Volvo, märkena delar bl.a. plattform, infotainmentsystem, motorer och nycklar mm. Det ser vi som en ordentlig kvalitetsstämpel och trygghet. Med aluminiumkarosser och långa garantier är det här är inget lågprismärke utan snarare lyxmodeller i segmenten”, säger Nicklas.

LEVCs drivlina kallas för REEV (Range Extended Electric Vehicle). Bilen drivs alltid av en elmotor men har en mindre bensinmotor vars enda uppgift är att fungera som en generator. Bensinmotorn laddar bilens driftbatteri och bilen körs sedan alltid på el. Räckvidden är ungefär 10 mil på laddad el och ytterligare 40 mil på genererad el, dvs totalt 50 mils räckvidd.

”Bilarnas unika design och premiumkomfort ser vi som en stark konkurrensfördel på marknaden. LEVC blir ett perfekt varumärke och tillskott i vår koncern. Vi har lång erfarenhet av försäljning och service av el- och lätta transportbilar. Med hög kundnöjdhet och lojalitet är vi övertygade om att vi kan få varumärket att växa snabbt. Efterfrågan på elektrifierade och laddbara fordon utan räckviddsproblematik är stor”, fortsätter Nicklas.

De modeller som kommer att finnas tillgängliga från lansering är TX, TX Shuttle och VN5. Bilarnas vägtrafikskatt är endast 360 kr och kommer att bli berättigade till miljöbilsbonus.

”Försäljningen väntas starta snarast på Team Autocar i Österåker och GT Bil i Arlandastad, och vi kommer inom kort kunna se de första LEVC-bilarna rulla ut på gatorna i Stockholm”, avslutar Nicklas.

För mer information kontakta

Nicklas Unnerstad, VD Team Autocar i Österåker AB och GT Bilinvest i Uppland AB

nicklas@autocar.se  08-605 57 66

Nicklas Unnerstad

PRESSKONTAKT
VD/CEO
nicklas@autocar.se
08-605 57 66

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Arlandastad

Thulins Plats 4A
195 61 Arlandastad

Försäljning
Tel: 08-591 226 10
Mån-fre: 10-18
Lör: 11-15

Norrtälje

Görlavägen 11B
761 41 Norrtälje

Verkstad
Tel: 0176-100 66
Mån-Tor: 7.15-16.30
Fre: 7.15-14.30

Österåker

Rallarvägen 14
184 40 Åkersberga

Försäljning
Tel: 08-540 680 60
Mån-fre: 9-18
Lör: 11-15

Verkstad
Tel: 08-540 651 61
Mån-Tor: 7.15-16.30
Fre: 7.15-14.30

Samarbetspartners: